Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Recept Foer Kalvstek

Recept för Kalvstek

Ingredienser:

  • 1 kg kalvstek
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • ¼ dl kalvfond
  • ¼ dl rött vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk rosmarin
  • Salt och peppar

Instruktioner:

Steg 1: Bryn kalven

Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra kalvsteken och bryn den i en stekpanna med smör och olivolja.

Steg 2: Stek i ugnen

Lägg kalvsteken i en ugnsfast form och stek i mitten av ugnen i 15-20 minuter, eller tills innertemperaturen är 58 grader för rosa kalv.

Steg 3: Gör såsen

Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken. Fräs löken i stekpannan tills den är mjuk. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare 1 minut. Häll i kalvfond och rött vin. Låt koka upp och reducera med hälften.

Steg 4: Lägg i vispgrädde

Häll i vispgrädde och låt såsen koka upp igen. Rör i dijonsenap, timjan och rosmarin. Smaka av med salt och peppar.

Steg 5: Låt kalvsteken vila

Ta ut kalvsteken ur ugnen och låt den vila under folie i 10-15 minuter. Detta gör att köttet blir saftigt och mört.

Steg 6: Servera

Skiva upp kalvsteken och servera med såsen. Garnera med färska örter om så önskas.



Kalvstek Recept

Comments